Пн - Пт: 09:00 - 18:00 Сб-Нд: Вихідний

+38(067)-398-26-87


18.02.2022
1704

Знайомство з мото акумулятором AGM

Кожен власник мотоцикла хотів би мати найкращий тип акумулятора для свого транспорту. Це не залежить від того, який у вас тип, спортивний мотоцикл, туристичний, мотоцикл для бездоріжжя або будь-який інший. Хороший акумулятор прослужить довго та забезпечить ефективну роботу вашого мотоцикла.

Що таке мотоциклетний акумулятор AGM?

Акумулятори AGM – це акумулятори з матовим абсорбуючим склом, які також є герметичними акумуляторами. Основна відмінність цього акумулятора від інших видів у тому, що вони мають спеціальні роздільники зі скловолоконного мату між пластинами всередині акумулятора.

Як працює мото акумулятор AGM ?

Акумулятор містить позитивні та негативні пластини, а між ними знаходяться скляні мати, що містять електроліт. Електроліт є кислотою, зазвичай сірчаною. Тому електроліти переміщуються зі скломатових сепараторів пластини.

Переваги акумулятора

Потужний – це особливо корисно, якщо ваш мотоцикл потребує більш високої потужності.

Відсутність розливу - скляні сепаратори дуже зручні в цій конструкції батареї, оскільки вони утримують електроліт на місці, запобігаючи його переміщенню. Завдяки цій особливості акумулятор витримує вібрацію та різкі рухи, не розплескуючи.

Ця функція захисту від витоків дозволяє встановлювати акумулятор під різними кутами в залежності від типу мотоцикла, що використовується.

Низькі експлуатаційні витрати - цей акумулятор є одним із варіантів акб, які не потребують обслуговування.

Велика ємність - акумулятор може зберігати більше енергії для мотоцикла, не розряджуючись.

Легка вага – це один із найважливіших факторів при покупці акумуляторної батареї для мотоцикла. Тяжкі батареї впливають на продуктивність. Акумулятори AGM не обтяжують вашу машину, тому що вони легші за інші акумулятори.

Швидка зарядка - ці батареї мають високу швидкість заряджання, що підвищує їх ефективність.

Основною проблемою батареї є її чутливість до перезарядки. Ви повинні завжди вимикати акумулятор від зарядного пристрою після його повного заряджання. Перезаряджання акумулятора вплине на продуктивність та скоротить термін зберігання.

Ще один мінус – це вартість батареї. Вони, як правило, дорожчі, ніж залиті акумулятори, але поки що плюси переважують мінуси.

Як довго працює акумулятор мотоцикла AGM?

Основна проблема при покупці батареї полягає в тому, як довго вона прослужить, перш ніж вам доведеться її замінити. Двома основними областями, що впливають на термін служби батареї, є тип і технічне обслуговування.

Ми говорили про різні переваги AGM-акумуляторів, але, можливо, однією з основних причин, через яку їх вибирають серед інших типів акумуляторів, є їх термін служби.

При правильному догляді можуть прослужити до восьми років. Вони вже мають перевагу низької сульфатації і виготовлені з міцних матеріалів, що робить їх більш стійкими до зношування та суворих умов навколишнього середовища, які часто вражають інші батареї.

Догляд за мото акумулятором AGM

Хоча ці батареї є необслуговуваними, іноді вони вимагають обслуговування. Погане технічне обслуговування може скоротити термін служби батареї.

Найкращі методи обслуговування включають зберігання в прохолодному, сухому місці, зарядку акумулятора кожні кілька місяців, щоб знизити ризик сульфатації, та використання лише рекомендованого зарядного пристрою.

Настав час заміни

Акумулятор AGM може потребувати заміни. Можна продовжити термін придатності, але настане час, коли потрібно буде купити новий або планувати покупку.

Тест батареї - один з найкращих способів визначити, наскільки добре працює ваша батарея. Якщо на ньому є ознаки проблем із напругою, можливо, настав час придбати новий.

Однак зверніть увагу, що акумулятори можуть вийти з ладу через помилки у процесі виробництва. Але той факт, що ви використовуєте одну і ту ж батарею протягом стільки років, показує, що час закінчується.